INCENDIILE DE VEGETAŢIE fac PRĂPĂD în Spania! 22 de oameni, EVACUAŢI DE URGENŢĂ

Embed:

Canicula din ultima perioadă a provocat un incendiu de vegetaţie în sudul Spaniei. 22 de oameni au fost evacuaţi până acum. Autorităţile au mobilizat în jur de 120 de pompieri în lupta cu flăcările. Focul a pornit în apropierea unui sat din regiunea Huelva.

"Sunt puţin îngrijorată, aici a mai fost un incendiu şi anul trecut, dar nu la fel de mare ca acesta. A fost vânt puternic, apoi a scăzut în intensitate şi acum iar bate vântul. Flăcările au crescut în intensitate", a spus o femeie. 

Pompierii încearcă să oprească extinderea focarului, dar vremea secetoasă şi vântul puternic le fac mari probleme. Autorităţile au trimis în zonă şi o unitate a armatei. Toată zona peninsulei iberice este sub influenţa unei mase de aer foarte cald venit din Africa.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine caniculară şi în următoarele zile. 41 dintre cele 50 de provincii ale Spaniei sunt sub avertizare cod roşu şi portocaliu şi se pot înregistra temperaturi de peste 44 de grade Celsius. Recordul de temperatură în Spania este de 46,9 grade.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu