Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în California: Mii de localnici rămân evacuați

Embed:
Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în statul american California. Deși pompierii au reușit să stingă 15 la sută din focare, vântul puternic intensifică flăcările. Cel mai mare și mai periculos rămâne incendiul din preajma orașului San Francisco. Focul s-a extins pe o suprafaţă de 305 kilometri pătrați și continuă să amenințe mai multe locuințe.

”Este o perioadă foarte complicată. 43 de comitate din California sunt sub cod roșu de avertizare și au avut parte de vânt foarte puternic, ceea ce ne-a făcut să declarăm stare de urgență în tot statul”, a spus guvernatorul California Gavin Newson.

Aproximativ 30 de mii de oameni au putut să se întoarcă în casele lor, însă alte 156 de mii de localnici rămân evacuați. Printre ei se numără vedete precum Arnold Schwarzenegger, Zac Efron, Meg Ryan, Ben Affleck sau starul din NBA, Lebron James.

”A fost foarte dificilă evacuarea. Am părăsit casa noaptea, la ora ceea a fost greu să-mi iau familia și să plecăm foarte rapid. Nu ai prea mult timp să te gândești ce poți și ce nu puți lua, pur și simplu ieși din casă și te duci undeva unde ești în siguranță”, a spus baschetbalist  Lebron James.

124 de clădiri, dintre care 56 de case, au fost distruse de flăcări. Incendiile amenință alte 90 de mii de construcții, iar pompierii luptă zi și noapte pentru a le salva.ul
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu