Incendiile au pus stăpânire pe Sicilia. Pompierii s-au confruntat cu peste 500 de focare (FOTO)

Incendii puternice în Sicilia. Aproximativ 1.000 de turiști au fost evacuați dintr-o localitate aflată în Sicilia, din cauza focului care le-ar punea viața în pericol. Mulți dintre ei au fost nevoiți să plece din San Vito Lo Capo cu bărcile, ajutați de Paza de Coastă italiană și serviciile de urgență, relatează libertatea.ro.

Mai mulți localnici și-au pus ambarcațiunile la dispoziție pentru a ajuta la evacuarea oamenilor. Totodată, zece oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

Evacuările au loc după ce pompierii din Sicilia s-au confruntat cu 500 de focare. Situația nu este mai bună nici în Taormina, unde în urmă cu scurt timp a avut loc la summitul G7. La începutul lunii iulie, zeci de animale au murit și zeci de ferme au fost distruse în urma incendiilor din Sicilia. Totodată, sute de hectare de pădure și vegetație au fost distruse.

De altfel, Italia este în stare de alertă din cauza incendiilor de vegetație, mai ales că temperaturile rămân ridicate. Evacuări au avut loc recent și în orașul Napoli, din același motiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu