Incendii DEVASTATOARE de vegetație în Rusia. Din ce cauză au izbucnit

Embed:

Pădurile din regiunea Siberia din Rusia continuă să fie mistuite de incendii, în ciuda eforturilor autorităților de a opri extinderea focului.

Cea mai gravă situaţie este Buriatia, unde una câte una gospodăriile localnicilor sunt făcute scrum.

Potrivit presei ruse, autorităţile au început evacuarea oamenilor din localităţi.

Aproape două mii de hectare de vegetaţie din regiunea Siberia sunt mistuite de flăcări. În Irkutsk a fost declarată stare de urgenţă.

Pentru a potoli urgia au fost mobilizate avioane şi elicoptere.  Sub ameninţare sunt zeci de sate, iar până acum, peste 30 de case au luat foc.

Oamenii aşteaptă cu disperare intervenţia pompierilor. În doar câteva minute, localnicii au pierdut tot ce au agonisit o viaţă. Ei nu au reuşit să salveze nimic din calea focului.

Incendiul a izbucnit pe neaşteptate. Flăcările au pornit de la iarba uscată, iar apoi s-au extins. Pentru stingerea focului au fost mobilizaţi sute de pompieri însă aceştia nu fac faţă.

 În regiunea Mansk incendiile au distrus aproape o localitate întreagă. Flăcările au lăsat în urmă zeci de case arse, din maşini au rămas doar carcasele, iar animalele oamenilor au murit.  

Potrivit presei ruse, incendiile ar fi izbucnit din cauza factorului uman. Unul dintre localnici ar fi dat foc la un stoc de iarbă uscată, în ciuda interdicţiilor emise de autorităţi.

În regiunile Irkutsk, Buriatia şi Krasnoiarsk sute de focare au scăpat de sub control.

În ultimele 24 de ore suprafaţa incendiilor s-a dublat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu