INCENDII DEVASTATOARE care s-au produs în ultimii ani în Moldova

Embed:

În ultimii ani, în țară s-au produs mai multe incendii devastatoare.

Cel mai grav caz a avut loc în data de 9 ianuarie, când o cantină din preajma Pieței Centrale a luat foc în urma unei explozii puternice. Ca urmare patru oameni au murit din cauza arsurilor provocate. Explozia de la cantina La Soacra s-a produs din cauza unei butelii de gaz, utilizată ilegal. În urma acestei tragedii, proprietara localului a fost condamnată la patru ani de închisoare.

Un alt incendiu devastator a avut loc în data de 25 mai, tot pe teritoriul Pieţei Centrale. Flăcările au izbucnit în jurul orei 22:00. Peste 130 de pompieri şi salvatori, cu toată tehnica din dotare, inclusiv 16 autospeciale și patru autoscări, au fost antrenați în stingerea incendiului. Angajaţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale au reuşit să stingă focul în câteva ore. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele materiale au fost imense. Flăcările au afectat o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi și au mistuit în totalitate câteva magazine de electrocasnice.

În data de 4 iulie, depozitul fostei fabrici de blănuri din Bălţi a luat foc. 40 de pompieri au intervenit cu nouă autospeciale pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperişul clădirii. Nici de această dată, nimeni nu a fost rănit. Focul a distrus o suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi.

Iar acum trei ani, în 2 decembrie 2013, un alt incendiu de proporţii a izbucnit la o fabrică de mobilă din Chişinău. 13 autospeciale au fost implicate în stingerea flăcărilor. Focul a cuprins 60 de metri pătraţi ai unei încăperi unde era uscat lemnul.

În vara anului 2015, la restaurantul Butoiaş din sectorul Buiucani al Capitalei a avut loc un incendiu puternic. Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, la stingerea focului au fost antrenaţi 120 de pompieri şi 18 autospeciale, adică tot efectivul din Chişinău. Flăcările au distrus acoperişul localului şi o sală de nunţi. Potrivit administratorului restaurantului, au fost înregistrate pagube de cel puţin un milion de lei. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Citeşte şi: INCENDIU DEVASTATOR la un depozit din Chişinău: 18 autospeciale au intervenit de urgenţă (FOTO/VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu