Incendii de vegetaţie în California: Peste 5.000 de pompieri luptă cu flăcările

Embed:

Mobilizare de proporţii pe coasta de vest a Statelor Unite, din cauza incendiilor de pădure. 5.000 de pompieri, 400 de autospeciale şi 40 de elicoptere luptă cu flăcările din California. Focul este de nestăvilit şi în Portugalia, unde autorităţile aşteaptă ajutorul Spaniei şi Croaţiei.

Pompierii nicidecum nu reuşesc să ia sub control incendiile din California. În pofida eforturilor, în ultimele două săptămâni, flăcările s-au extins pe o suprafaţă de 90.000 de hectare. Întreaga operaţiune a costat autorităţile, conform estimărilor preliminare, aproape 50 de milioane de dolari. Focul ameninţă 5.000 de clădiri. Cinci persoane au fost rănite.

Într-o situaţie disperată este şi Portugalia. 1.300 de autospeciale sunt pe teren, în lupta cu cele peste 300 de focare de incendii din centrul şi nordul ţării. Doar şase dintre acestea au fost stăvilite în acest weekend. Autorităţile portugheze aşteaptă două avioane din Croaţia şi cinci din Spania, care se vor alătura eforturilor de stingere a flăcărilor. De la izbucnirea incendiilor, în luna august, cinci oameni au murit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu