Incendii de vegetaţie în California. Cel puţin şase oameni, printre care doi pompieri, au murit

Embed:

Cel puțin șase persoane au murit în California din Statele Unite, iar alte câteva mii au fost evacuate, în urma incendiului de vegetație care încă se extinde, deși mii de pompieri încearcă de o săptămână să îl stingă, scrie ziare.com.

Incendiul de vegetație din California, izbucnit acum o săptămână în regiunea Shasta, a făcut momentan șase victime, cel mai mare bilanț al unui incendiu de vegetație din ultima perioadă, relatează BBC.

"Vânturile neregulate și condițiile uscate au cauzat duminică extinderea incendiului", au declarat reprezentanții Departamentului de Pompieri.

Momentan, pe teritoriul statului California au izbucnit opt incendii de vegetație.

Printre cele șase victime se află și doi copii, în vârstă de patru și respectiv cinci ani, care au murit joi împreună cu bunica lor în timp ce încercau și își evacueze reședința din orașul Redding, situat la aproximativ 240 de kilometri de orașul Sacramento.

O a patra victimă, neidentificată momentan, a fost găsită duminică într-o casă care a ars.

De asemenea, doi pompieri și-au pierdut viața încercând să stingă incendiile de vegetație.

Incendiul și-a dublat suprafața vineri noapte. Sâmbătă, pompierii au declarat că incendiul este controlat doar în proporție de 5%, a ars deja peste 48.000 de hectare și a distrus peste 500 de case.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu