INCENDII DE VEGETAŢIE DEVASTATOARE în Grecia: Cel puţin 50 de morţi şi peste 100 de răniţi (IMAGINI DIN INFERN)

Embed:

(UPDATE 09:55) Stare de urgenţă în Grecia, unde cel puţin 50 de oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi în incendiile de vegetaţie care au cuprins zone întinse din apropierea capitalei Atena. Câteva localităţi au fost evacuate, iar sute de copii au fost nevoiţi să părăsească taberele în care se aflau.

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ în Grecia din cauza incendiilor de vegetaţie. Autorităţile au cerut ajutor din partea UE (IMAGINI APOCALIPTICE)

Cel puţin 20 de oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi în incendiile de vegetaţie de amploare din Grecia. Majoritatea victimelor se aflau într-o staţiune, care a fost înconjurată de flăcări.

Mai mulţi locuitori ai unei suburbii de la marginea Atenei şi-au părăsit casele, iar câteva sute de copii au fost evacuaţi din taberele şcolare din zonă. Paza de Coastă a intervenit pentru salvarea unor turişti care s-au refugiat din calea focului pe o barcă.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în regiunea Attica, din jurul Atenei şi au cerut ajutor din partea UE pentru a face faţă situaţiei. Grecia are nevoie în special de elicoptere şi de pompieri.

Premierul Alexis Tsipras s-a întors de urgenţă dintr-o vizită oficială din Bosnia, pentru a coordona activitatea structurilor de intervenţie. Incendiile din ultima perioadă au fost provocate de vremea extrem de secetoasă şi temperaturile ridicate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu