Incendii de proporții în California. 24 de oameni au murit și peste 3.500 de clădiri au fost distruse de flăcări

Embed:
Incendiile de pădure din nordul statului american California continuă să facă victime. 24 de oameni au murit în ultimele zile din cauza flăcărilor violente. Autorităţile anunţă că focul mistuie tot ce stă în cale. Peste 3500 de clădiri au fost făcute scrum, iar alte câteva sute de case sunt în pericol.

Pentru stingerea incendiilor au fost mobilizaţi peste 2 700 de pompieri şi aproape o sută de elicoptere. Forţele de ordine încearcă să localizeze încă 22 de focare.

"Este devastator. Mi se rupe inima când mă uit în jur. Casele s-au transformat în ruine, parcă sunt de pe altă planetă. Maşinile oamenilor au fost făcute scrum", a spus liderul Senatului din California, Kevin de Leon.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decretat stare de catastrofă naturală în California şi a dispus alocarea a 576 de milioane de dolari pentru lichidarea consecinţelor incendiilor. Potrivit meteorologilor americani, temperaturile vor rămâne ridicate şi în următoarele zile, iar vântul va sufla cu peste 90 de kilometri pe oră, fapt ce va favoriza răspândirea flăcărilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu