Încearcă şi tu această metodă! Cum albești șosetele albe fără niciun pic de înălbitor

Cu toţii am fost plecaţi măcar o dată în viaţă într-o excursie la munte. Dacă ai purtat şosete albe în bocanci, de cele mai multe ori ai constatat că acestea s-au înnegrit.

Ştim cât de greu este să cureţi şosetele albe, aşa că ne-am gândit să îţi dezvăluim o metodă care îţi va uşura munca. Şi nu ai nevoie de clor!

Pentru a albi şosetele fără clor, ai nevoie de o oală mai mare, pe care să o umpli cu apă pe jumătate. Pune-o pe aragaz şi las-o să fiarbă, apoi adaugă o felie de lămâie.

Pune şosetele murdare în apă cu lămâie şi fierbe-le pentru câteva minute. Scoate-le cu un cleşte şi spală-le, apoi, cu apă şi detergent. Ar trebui să arate că noi, dar dacă încă sunt murdare, repetă procesul.

Şosetele albe se murdăresc mai repede, deoarece sunt mereu în contact cu transpiraţia şi murdăria de pe podea. Sunt, însă, câteva metode care te ajută să păstrezi şosetele albe mai mult timp.

Înmoaie şosetele albe într-un vas mare în care ai pus un sfert de cană de înălbitor şi 3 litri de apă şi lasă-le să stea 5 minute.

Folosind mănuşi, scoate şosetele din apă şi aplică pe ele un înălbitor ceva mai slab.

După ce ai terminat, pune-le în maşină de spălat cu alte rufe albe şi spală-le.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu