ÎNCASĂRI RECORD: Serviciul Vamal a înregistrat venituri mai mari cu peste un miliard de lei

Embed:

Serviciul Vamal a încasat venituri mai mari cu peste un miliard de lei în 11 luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, a crescut şi numărul cazurilor de contrabandă depistate de vameşi. Datele se conţin într-un studiu al instituţiei.

În perioada ianuarie - noiembrie 2016, Serviciul Vamal a încasat venituri de 15,7 miliarde de lei, cu 1,4 miliarde mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Raportul arată că suma este mai mare cu 470 de milioane de lei şi față de ţinta stabilită pentru acest an.

Potrivit datelor, anul acesta au fost pornite 196 de cauze penale, cu 38 mai multe faţă de 2015. Cele mai multe cazuri de contrabandă au fost cu mărfurile de larg consum. În acest sens, au fost înregistrate 149 de abateri. Au fost pornite mai multe cauze penale şi pentru trafic ilegal de ţigări, droguri şi valută. Valoarea mărfurilor confiscate a constituit 126 de milioane de lei.

Totodată, pe parcursul acestui an, au fost înregistrate 152 de cauze contravenţionale, cu 17 mai puţine în comparaţie cu anul trecut. Chiar şi aşa valoarea mărfurilor confiscate a fost în creştere cu 8 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu