Încărcător cu apă pentru telefoane inteligente, la CES 2012 (VIDEO)

Embed:

O companie suedeză cu sediul la Stockholm a găsit o cale de a alimenta telefoanele inteligente cu ajutorul apei, unei tăviţe, a unui mic recipient rotund şi o carcasă în genul celor de ochelari. myFC, asa cum se numeste compania, a prezentat sistemul la CES 2012, cel mai mare targ internaţional de IT din lume, care are loc zilele acestea la Las Vegas.

PowerTrekk îşi descrie încărcătorul ca un gadget uşor care intră în buzunar, pentru utilizatorii care "îşi petrec mult timp departe de reţeaua de electricitate".

Încărcătorul portabil PowerTrekk alimentat de apă a fost prezentat în premieră mondială anul trecut, la Mobile World Congress din Barcelona, şi acum a atras atenţia celor de la CES 2012.

Procesul de alimentare este simplu: torni apă în tăviţă, unde aşezi şi micul recipient rotund, le acoperi, conectezi USB-ul şi telefonul se încarcă. Potrivit Physorg.com, sistemul funcţionează cu toate dispozitivele alimentate prin USB.

Recipientul cu forma unui puc de hokei conţine siliciură de sodiu (NaSi) care produce hidrogen atunci când este combinat cu apă. Siliciura de sodiu este un element chimic, care nu e toxic, dezvoltat de cei de la SiGNa Chemistry.

Compania producătoare, cu sediul la New York, a pus la cale şi un mic demo în care pudra de NaSi produce hidrogen atunci când este combinat cu orice tip de apă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu