Încălcări în lanţ: Votare fără viză de reşedinţă, observatori falşi, dispute între alegători VEZI DETALII

La şase ore de la deschiderea secţiilor de votare, în municipiul Chişinău nu au fost înregistrate abateri sau încălcări extrem de grave. Totuşi, un şir de incidente a avut loc în mai multe secţii, atât din Capitală, cât şi din suburbii.

Astfel, potrivit Consiului Electoral de Circumscripţie Chişinău, un student a votat fără a avea viză de reşedinţă în Capitală. Într-un alt caz, la Ghidighici, poliţia a intervenit pentru a face ordine la o secţie unde era aglomeraţie. Poliţistul de sector a fost rugat să intervină după ce s-a creat o îmbulzeală la intrarea în secţia de votare, din cauza numărului mare de alegători, care au format cozi.

Nici la Stăuceni prima jumătate de zi nu a trecut fără incidente. La secţia din localitate ar fi apărut nişte dispute între câţiva cetăţeni care au venit să voteze, dar care aveau vizele incluse în buletine deja de câteva zile.

Amintim că dimineaţă, la secţia din satul Condriţa s-au prezentat 5 persoane din partea unui partid, care au declarat că au fost delegaţi în calitate de observatori. Până la urmă, aceştia nu s-au putut legitima şi au fost rugaţi să plece.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu