Încă un vis ÎMPLINIT! O familie din Capitală a beneficiat de programul Prima Casă

Embed:

Încă un vis a fost împlinit. Familia Meleştean este beneficiarul cu numărul o mie al proiectului guvernamental "Prima Casă".

Cuplul şi-a cumpărat un apartament cu trei camere în sectorul Botanica al Capitalei. Deşi aveau o parte din bani, soţii au contractat şi un împrumut bancar, pentru o perioadă de 13 ani.  

Soţii Meleştean s-au cunoscut la facultate şi, de patru ani, formează o familie. În acest timp au trăit în chirie.

Recent, aceştia au găsit un apartament spaţios şi, pentru a-l cumpăra, au hotărât să apeleze la programul "Prima Casă". Timp de o săptămână, cererea lor a fost aprobată. Ei spun că au ales acest program datorită condiţiilor de creditare avantajoase.

"De exemplu, dacă noi apelam la un credit ipotecar obişnuit, rata noastră lunară de achitare era de şase mii de lei, acum avem până la cinci mii de lei pe lună", Ion Meleştean, beneficiar al programului.

Acum, tinerii urmează să renoveze apartamentul şi să se mute la casa lor.

"Vom apela la serviciile unui designer. Respectiv, după ce va fi gata proiectul, vom începe reparaţia şi deja amenajarea apartamentului. Ne dorim un stil minimalist, combinat cu unul clasic, să fie şi comod, şi spaţios", a mai adăugat acesta. 

Planurile lor nu se opresc aici. Acum, soţii îşi doresc să-şi mărească familia.

"Eu am fost persoana care a zis nu, până nu atingem scopul principal de a avea propriul acoperiş, cupă care copii", a declarat Patricia Meleştean, soţia lui Ion.

Familia Meleştean este beneficiarul cu numărul o mie al proiectului. Ei recomandă şi altor tineri să apeleze la acest tip de credit.

"Programul de stat "Prima Casă" reprezintă, cred, una dintre cele mai bune reforme sau programe implementate de Guvern. Are un impact pozitiv atât din punct de vedere social, cât şi economic asupra calităţii vieţii beneficiarilor", a mai adăugat bărbatul.

"Gândiţi-vă să rămâneţi acasă, e mai bine aici decât în altă ţară", a spus femeia. 

Anul viitor, autorităţile cred că numărul beneficiarilor se va tripla. Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat în martie 2018, la iniţiativa premierului Pavel Filip.

Potrivit regulamentului, beneficiarii, care au până la 45 de ani, trebuie să aibă o contribuţie iniţială de până la zece la sută din valoarea contractului. Costul maxim al locuinţei poate fi de un milion de lei. Ulterior, programul a fost extins, iar statul oferă compensaţii bugetarilor şi familiilor cu mulţi copii.

PUBLIKA.MD aminteşte că programul "Prima Casă", lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi nu au alte credite ipotecare. 

Cei care lucrează la stat pot beneficia de subvenții de 50 la sută din împrumutul luat.

Iar pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii, statul achită întreaga locuință. Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu