ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT cu Prima Casă. După 14 ani trăiţi cu chirie, o familie şi-a cumpărat un apartament propriu

Embed:

Încă un vis împlinit datorită programului de stat Prima Casă. După ce au trăit cu chirie timp de 14 ani, soţii Vitalie şi Diana Gheorghiță şi-au cumpărat de curând un apartament cu două camere în sectorul Botanica al Capitalei şi s-au mutat la casă nouă.

Diana este moașă la Institutul Mamei și Copilului, iar Vitalie predă la Academia de Poliție din Chișinău. Cei doi au o fetiță de nouă ani.

"Noi planificam demult să cumpărăm, dar condițiile nu erau avantajoase. Datorită proiectului Prima Casă și datorită faptului că statul garantează 90 la sută din credit, a fost foarte accesibil pentru noi", a spus Vitalie Gheorghiţă, lector la Academia de Poliție.

Cei doi sunt fericiţi că nu au trebuit să plece la muncă peste hotare ca să adune bani pentru casă.

"Eu de firea mea sunt mai aproape de familie. Mă doare sufletul să-mi las copilul, chiar și cu buneii", a spus Diana Gheorghiţă, moașă.

Locuinţa care i-a costat 39 de mii de euro, urmează a fi achitată în termen de 15 de ani cu o rată lunară de cinci mii de lei. Cuplul va beneficia de înlesniri şi graţie facilităţilor oferite bugetarilor şi familiilor cu copii.

"Pentru chirie achitam 4000 de lei lunar. Salariul soției se ducea numai pe chirie. Acum vom achita 5000 de lei pe luna, aproape la fel, dar diferența este că vom avea deja locuința proprie", a mai spus Vitalie Gheorghiţă, lector la Academia de Poliție.

Cea mai fericită este micuţa Alexandra, deoarece va avea camera ei.

"- Mă simt fericită că avem o casă a noastră.
 - Da, și acum ai camera ta!"

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a venit să le facă o vizită şi le-a adus un televizor în dar.

"- Asta voi să aveți la ce privi câte ceva.
- Mulțumim mult.
- Pune-l aici."

"Mă bucur și eu de rând cu ei. Am revenit și eu în tinerețea mea, atunci când am obținut și eu prima casă a mea împreună cu familia. Vreau să vă spun că împărtăș deplina fericire cu Vitalie și familia sa", a declarat Alexandru Jizdan,  ministrul Afacerilor Interne.

Din cele 379 de credite acordate de la lansarea programului, 318 au fost oferite prin intermediul Prima Casă. Alţi 24 de beneficiari şi-au luat locuinţe prin Prima Casă 2 destinat bugetarilor. Iar 37 de împrumuturi au fost acordate prin Prima Casă 3 destinat familiilor care au copii. Valoarea totală a creditelor acordate prin intermediul celor cinci bănci participante la program, se ridică la peste 161 de milioane de lei, iar suma garanţiilor oferite de stat este de peste 80 de milioane de lei. Printre beneficiari sunt 275 de familii şi 104 de tineri necăsătoriţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu