Încă un vinovat de gafa în Legea cazinourilor. "Untilă acoperit de şeful Ghimpu"

Deputatul PLDM Veaceslav Ioniţă nu este mulţumit de activitatea Comisiei care anchetează gafa strecurată în Legea cazinourilor, în urma căreia statul a fost prejudiciat cu 6 milioane de lei. Ioniţă s-a arătat uimit de faptul că până acum, autorul amendamentului, Veaceslav  Untilă, nu a fost audiat în comisie. Declaraţia a fost lansată după şedinţa Parlamentului de azi, 21 iulie.

Potrivit deputatului liberal-democrat, membrii comisiei care vor prezenta raportul în Parlament, vor trebuie să răspundă la întrebările: "Cine a promovat amendamentul?", "De ce l-a promovat?" şi "De ce a dus în eroare Parlamentul?".

Veaceslav Ioniţă susţine că autorul documentului, Veaceslav Untilă, care este şi vicepreşedintele PL, a minţit când a spus în plenul Parlamentului că amendamentul a fost avizat pozitiv de Guvern.

Acesta a subliniat că, în calitate de preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe, a dat un aviz negativ categoric la modificările propuse de Untilă, iar despre acest lucru a fost informat şi premierul Vlad Filat. "În scrisoarea către prim-ministru am spus foarte clar că legea după ce s-a făcut acest amendament nu a fost remisă în comisie", a punctat Ioniţă.

El a mai adăugat că şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu, este persoană interesată în acest proces, deoarece a pus două semnături pe documentul final, în calitate de preşedinte al Legislativului şi şef de stat interimar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu