Încă un pas spre demararea lucrărilor la autostrada A8 Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Proiectul de lege privind aprobarea investiţiei, VOTAT

Embed:

Încă un pas spre demararea lucrărilor la autostrada A8 Târgu Mureş-Iași-Ungheni, care va face legătura cu ţara noastră. Comisia de transporturi din Camera Deputaţilor de la Bucureşti a votat în unanimitate proiectul de lege privind aprobarea investiţiei.

Dacă va trece şi de plenul Camerei, proiectul va merge la promulgare, la preşedintele României. Potrivit amendamentelor aprobate, conexiunea cu ţara noastră se va face la Prut, iar investiţiile vor veni atât din fonduri europene cât şi de la bugetul de stat.

În termen de 30 de zile de la adoptarea legii, ministerul transporturilor trebuie să facă licitaţiile pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic.

Autostrada are o lungime de 318 kilometri, iar costurile sunt estimate la 4 miliarde de dolari. Cel mai dificil sector va fi cel din zona montană, unde e nevoie de tuneluri şi viaducte pe o distanţă de 100 de kilometri. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu