ÎNCĂ UN PARTID POLITIC: Ghenadie Buzilă are intenţia de a înregistra formaţiunea politică cu denumirea "APEL"

Embed:

Nicio zi fără anunţuri privind lansarea unor noi partide politice. Un grup de iniţiativă condus de fostul consilier raional din Drochia din partea Partidului Liberal Democrat, Ghenadie Buzilă, a anunţat, astăzi, despre intenţia de a înregistra formaţiunea politică cu denumirea "APEL". Congresul de constituire este programat pentru 11 august. 

"Politica partidului este de a apăra dreptul fiecărui cetăţean în parte. Va fi prezentă în fiecare localitate, oriunde va fi necesar. Orientarea politică, sigur, este proeuropeană, pentru a atinge un nivel înalt de trai în societate", a spus preşedintele grupului de iniţiativă, Ghenadie Buzilă.

Ghenadie Buzilă a mai precizat că formaţiunea pe care intenţionează s-o înregistreze nu susţine niciun alt partid politic şi îşi doreşte să se poziţioneze ca o formaţiune de centru.

Duminica trecută, a fost lansată "Uniunea Salvați Basarabia", partid politic care va fi condus de liberalul, precum și fostul candidat "ACUM" în circumscripția Orhei la precedentele alegeri parlamentare din februarie, Valeriu Munteanu.

Noua forță politică se declară succesoarea Partidului "Mişcarea Acţiunea Europeană" care, în  2011, a fuzionat cu Partidul Liberal. Potrivit datelor Agenţiei Servicii Publice, în ţara noastră sunt înregistrate 61 de partide şi mişcări social-politice. 

 

Lasă un comentariu