Încă un motiv pentru care pleacă lumea din PCRM! Voronin: Nu vor să participe la proteste

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu ezită să îşi atace foştii colegi de partid, atunci când face retrospectiva aflării formaţiunii în opoziţie. Astfel, într-un interviu pentru info-prim, şeful comuniştilor îi numeşte boieri pe cei care au plecat şi spune că ei au părăsit rândurile partidului, inclusiv deoarece nu ar fi vrut să participe la protestele iniţiate de PCRM.

"Pe ei nu-i interesează activitatea de opoziţie şi lupta, ei s-au deprins foarte repede să fie numai nacealnici. Însă când această "nacealnicie" a trecut de la noi la Alianţă, când au rămas fără posturi şi posibilităţi, au decis să plece. Ei nu sunt de acord patru ani să nu aibă funcţii, să umble prin popor, pe la proteste. Pentru ce le trebuie lor, dacă au fost boieri?", a afirmat Voronin.

Totodată, liderul comuniştilor susţine că cei care au ales să plece din PCRM s-au obişnuit să ocupe doar posturi de conducere şi au plecat pentru că nu mai deţineau funcţii. 

"Persoanele care au plecat de la noi au făcut-o deoarece nu mai aveau acces la treuca guvernării. Aceasta este cauza, dar nu fiindcă îşi doreau crearea altor partide, nişte formaţiuni lilipute. Cu două zile înainte de a pleca, unii au participat şi la congresul plenar al partidului, au acceptat funcţii în conducerea de vârf", a spus Voronin.

Publika.md aminteşte că, de-a lungul timpului, au fost mai multe plecări din PCRM. În noiembrie anul trecut şi-au anunţat plecarea din fracţiune deputaţii PCRM Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc, care au creat grupul socialiştilor în Parlament, iar la această formaţiune a aderat şi fostul deputat PCRM Ion Ceban. Ulterior, Dodon a devenit liderul Partidului Socialiştilor.

În vara acestui an alţi trei deputaţi au declarat că părăsesc Partidul Comuniştilor. Este vorba de parlamentarii Vadim Mişin, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco. Ulterior, Mişin a anunţat despre formarea partidului Renaşterea al cărui copreşedinte a devenit fostul premier din perioada guvernării PCRM, Vasile Tarlev.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu