Încă un episod de Breaking Bad la Chişinău. Un farmacist și un medic de familie, reținuți

Embed:

Un farmacist și un medic de familie din Capitală au fost reținuți vineri seara, bănuiți de comercializare de droguri.

Informația a fost confirmată de șefului Direcției Antidrog a IGP, Ion Țurcan.

Potrivit lui, consumatorii de droguri se adresau farmacistei pentru a procura stupefiantele, iar medicul de familie, ulterior, elibera rețetele.

"În farmacie, un blister de acesta cu stupefiante costă 30 de lei, însă consumatorilor de droguri le vindeau cu 300 – 350 de lei. În cadrul perchezițiilor au fost depistate blistere cu pastile psihotrope, mai multe rețete cu ștampila și semnătura medicului de familie, dar nu erau completate. Produsul deja îl completa farmacista."

Potrivit anchetei, farmacista vindea drogurile unui anumit cerc de persoane. În special, erau comercializate pastile psihotrope care pot fi cumpărate doar după rețeta medicală.

Această schemă funcționa de mai bine de un an de zile, iar săptămânal suspectele vindeau droguri în valoare de aproape 5.000 de lei.

Anchetatorii urmează să stabilească ce cantitate de droguri a fost vândută și câți bani au acumulat în urma afacerii ilegale. Femeile au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă închisoare de până la 15 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu