ÎNCĂ UN CONCURS DE OCHII LUMII: Cele patru candidaturi pentru şefia BRD au fost respinse

Embed:
Un alt concurs public organizat de guvernare se lasă cu scandal. De data asta este vorba de lupta pentru şefia Biroului de Relaţii cu Diaspora. Responsabilii de organizarea concursului au anunţat că au respins cele patru candidaturi. Noutatea a nedumerit concurenţii care spun că autorităţile şi-au bătut joc de ei şi pregătesc o plângere în adresa prim-ministrului Maia Sandu. Corina Cojocaru, una dintre pretendenţi, povesteşte că după proba scrisă a urmat interviul, care, potrivit ei, a fost organizat de ochii lumii.

"Ori nu organizezi aceste concursuri şi desemnezi persoane la nivel politic ori dacă ai declanşat deja organizarea unor astfelui de concursuri ar trebui să fie organizate şi desfăşurate în conformitate cu actele normative. Uneori se lasă o interpretare de genul că aceste concursuri se organizează doar pentru donatorii externi, deoarece asistenţa externă pentru biroul de relaţii cu diaspora este una primordială", a spus fostul candidat pentru funcția de șef al BRD, Corina Cojocaru.

Alt candidat, aceleaşi probleme. Fostul viceministru al Ecologiei, Dorin Duşciac, stabilit de mulţi ani peste hotarea a venit special de la Paris pentru interviu. Acum este decis să-i solicite premierului Maia Sandu să ia atitudine faţă de pretinsul concurs de la BRD.

"Eu cred că în cadrul acestui concurs care s-a desfășurat la BRD suntem în prezența unui astfel de exemplu. Este vorba de niște funcționari publici care nu sunt la locul lor, care nu sunt competenți, care nu cunosc domeniul diasporei, migrației și dezvoltare. Prezentând niște rezultate, așa-numite rezultate, care de fapt au invalidat întregul concurs, nu au făcut altceva decât să saboteze desfășurarea concursului pentru selectarea șefului Biroului Relații cu Diaspora", a spus fostul candidat la funcția de șef al BRD, Dorin Duşciac.

Totodată, Dușciac a adăugat că va solicita de la Maia Sandu un răspuns la întrebarea de ce în comisia de selectare a șefului BRD nu au fost incluși reprezentanți ai mediului academic și a societății civile.

"Vom solicita răspunsuri la întrebările noastre, de ce este această atitudine, cu atât mai mult cu cât domnia sa a fost aleasă în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova anume în circumscripția numărul 50 care reprezintă cetățenii moldoveni din diaspora", a spus fostul candidat la funcția de șef al BRD, Dorin Duşciac.

Reprezentanţii Serviciului de presă al Guvernului nu ne-au răspuns la telefon pentru o reacţie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu