Încă un an în care se pune marcaj rutier pe străzile din Capitală. Părerile şoferilor şi ale pietonilor (VIDEO)

Embed:

Muncitorii întreprinderii "Exdrupo" au reluat lucrările de restabilire a marcajului rutier. Se aplică vopsea pe trecerile de pietoni din preajma instituțiilor de învățământ pentru ca odată cu începerea noului an școlar elevii să poată traversa strada în siguranță.

Noaptea trecută, trei echipe au lucrat pe străzile din cartierul Telecentru.  La aplicarea vopselei, muncitorii au adăugat particule de sticlă pentru a spori vizibilitatea. 

"Ne străduim să terminăm lucrul până la începutul anului şcolar. Avem termen până pe 3 septembrie să reînnoim trecerile pietonale din fața școlilor", a menţionat Stanislav Vrabie, master Exdrupo.

"Tot Hâncești - ul la deal, unde-s școli. Până dimineață." 

La unele treceri de pietoni din Capitală, marcajul aplicat anterior nu se vede nici pe timp de zi. Pietonii spun că îşi pun viaţa în pericol ori de câte ori trec strada.

"În primul rând că nu sunt vopsite este foarte rău. Eu am lucrat în Regia Transport şi la noi este rea calitatea vopselei pentru marcaj. Trebuie de investit în ceva mai bun, însă aceasta doar ai vopsit şi îndată se şterge."

"Trecerile de pietoni nu sunt văzute din depărtare, traficul este foarte rapid şi în astfel de cazuri trebuie să te orientezi repede. Spre exemplu ai văzut de departe o trecere pentru pietoni şi ai trecut repede."

"Foarte mulţi copii traversează, însuşi bătrânii şi este necesar lucrul acesta să fie ar fi foarte bine ca aceste culori să ţină un an sau doi."

Şi şoferilor le vine greu să conducă din cauza vizibilităţii reduse a marcajelor rutiere.

"De multe ori eu ca şofer, indicatorul, vedeţi este în crengi, dar asa te orientezi de departe, de la un kilometru şi vezi de departe, mai ales noaptea."

"Este foarte important de aceasta depinde viaţa omului, dacă nu se văd este cel mai mare pericol, la noi nu se prea respectă la trecerile de pietoni. Eu am o săptămână de când am venit de după hotare şi acolo este cu mult mai bine."

Potrivit şefului Întreprinderii Municipale "Exdrupo", Adrian Boldurescu lucrările de aplicare a marcajului au fost stopate acum o lună din cauza unor nereguli la licitație.

"Am avut o licitaţie a fost desemnat un câştigător, a câştigat o companie locală, am avut contestaţii ceea ce este prevăzut de lege şi stăm de o lună şi ceva în contestaţii. S-a luat o decizie de către Regia Exdrupo şi de mine personal, am găsit o cantitate de vopsea ceea ce minim ne ajunge pentru marcarea a 110 treceri pietonale legate strict de instituţiile de învăţământ", a declarat Adrian Boldurescu, şeful Întreprinderii Municipale "Exdrupo".

De la începutul acestui an, în Capitală, s-a aplicat 70 la sută din marcajul rutier. De la sfârşitul săptămânii trecute, muncitorii aplică repetat vopsea pe trecerile de pietoni în apropierea instituţiilor de învăţământ. uli la licitația privind achiziţia vopselei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu