Încă trei moldoveni au făcut teste la COVID-19, în ultimele 24 de ore

Embed:

Încă trei moldoveni au făcut teste la COVID-19, în ultimele 24 de ore. Este vorba de doi adulţi şi un copil. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, care a precizat că toate testele au ieşit negative.

"În rezultatul testelor care au fost efectuate  de laboratorul epidemiologic al ANSP niciun caz nu s-a confirmat a fi vorba de infecţia coronavirus, este vorba de viroze, gripa sezonieră", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

În acelaşi timp, în ultimele 24 de ore, şapte persoane care au intrat în ţară aveau febră şi au fost transportate, de urgenţă, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Toma Ciorbă'' din Capitală.

"Au fost examinate. Ca rezultat al analizei simptomatice nu era vorba de simptomatică care denotă infecţia cu coronavirus, dar persoanele rămân în monitorizarea asistenţei medicale. La moment nu avem niciun caz suspect", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în ţară au intrat 20 de mii de persoane, atât pe cale terestră, cât şi aeriană. 529 dintre acestea au revenit din Italia.

"Ruta Bologna - Chişinău -1 61 persoane, ruta Milano -Chişinău - 78 persoane, ruta Veneţia - Chişinău - 151 persoane, ruta Verona - Chişinău -139 persoane", a spus reprezentant Poliţia de Frontieră, Ion Nicolaev.

Tot în ultimele 24 de ore, la frontierele de stat, peste 1800 de persoane au îndeplinit fişe epidemiologice. Toate precizările au fost făcute la Ministerul Sănătăţii, în cadrul unei şedinţe zilnice, privind controlul şi prevenirea infecţiei cu coronavirus de tip nou.

loading...

Lasă un comentariu