Înca o medalie pentru Moldova: Bronz la JUDO

Embed:

A doua medalie pentru reprezentanții Republicii Moldova la Festivalul Olimpic al Tinerutului European, desfășurat în orașul maghiar Gyor.

Judocanul Eugen Matveiciuc a câștigat medalia de bronz în concursul categoriei de greutate de până la 81 de kilograme.

Sportivul ce a fost portdrapelul delegației moldovenești la ceremonia de deschidere a competițiilor de la Gyor l-a surclasat în finala mică cu 10-0 pe Guy Gurevici și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

"Sincer, nu prea sunt mulțumit, deoarece am fost la un pas să ajung în finală și sunt un pic dezamăgit, dar oricum medalie de bronz e un rezultat bun. Motivul este că am făcut niște greșeli și sper ca să lucrez și data viitoare să nu le mai comit.  Am fost încrezut, pentru asta și am venit. Nu am vrut să mă întorc fără medalie", a spus judocanul, Eugen Matveiciuc.

Înainte de a ajunge să lupte în finala mică Matveiciuc i-a învins pe turcul Farih Kosa și georgianul Vladimir Ahalkați, însă a pierdut în semifinale în fața lui Mansur Lorsanov din Federația Rusă.

Prima medalie a echipei moldovenești la Festivalul Olimpic al Tinerutului European, a fost obținută de un alt judocan, Petru Pelivan, care a devenit vicecampion în categoria de greutate de până la 66 de kg.

Republica Moldova este reprezentată la competiția din Ungaria de 29 de sportivi din 6 genuri de sport. Festivalul Olimpic al Tineretului European este organizat sub egida Comitetelor Olimpice ale țărilor de pe continent, la care participă sportivii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu