Încă o iarnă cu utilaje vechi: Unele autospeciale au fost fabricate încă în anii '80 - '90

Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car, spune un proverb. Se pare, însă, că cei de la regia Exdrupo nu-l cunosc şi nici nu acţionează după acest principiu. Din lipsă de bani, nici în acest an nu au fost procurate utilaje noi pentru dezăpezire. Pe de altă parte, edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, este convins că municipiul nu va fi paralizat de eventuale căderi abundente de zăpadă, sau din cauza altor capricii ale vremii.

Majoritatea utilajelor aflate în gestiunea întreprinderii municipale Exdrupo, sunt vechi şi uzate. Unele autospeciale au fost fabricate încă în anii '80 - '90 ai secolului trecut. Ultima achiziţie a fost făcută în anul 2005. Atunci, au fost procurate 12 autospeciale pentru dezăpezire. În aceste condiţii, angajaţii Exdrupo se gândesc cu îngrijorare la eventualele capricii ale iernii.

Edilul Capitalei se arată, însă, optimist. Dorin Chirtoacă este sigur că regia municipală Exdrupo va face faţă, chiar dacă va fi o iarnă grea. Cu toate că a fost deja amendat, pentru că a condus o autospecială fără a deţine permis de conducere pentru un astfel de vehicol, primarul a ţinut şi de această dată să urce la volanul unei maşini.

" Am programat să procurăm 10 autospeciale noi, însă, având în vedere că bugetul a fost micşorat în mod artificial, în a doua perioadă a anului am renunţat la această investiţie", a declarat primarul Capitale, Dorin Chirtoacă.

Regia municipală Exdrupo are în gestiune peste 100 de autospeciale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu