Încă o bombă a explodat în Sri Lanka. 87 de detonatoare găsite de polițiști

O explozie a zguduit iarăși orașul Colombo, din Sri Lanka, luni după-amiază. Potrivit martorilor, bomba a explodat într-o dubiță, lângă o biserică, în timpul operațiunilor de dezamorsare, notează Haaretz, scrie realitatea.net.

Incidentul vine la câteva minute după anunțul polițiștilor care au descoperit nu mai puțin de 87 de detonatoare la principala stație de autobuz a capitalei din Sri Lanka.

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul de duminică, soldat cu moartea a 290 de persoane și rănirea altor 500, dar autoritățile au oferit o primă pistă.

Potrivit acestora, o grupare islamistă locală intitulată 'National Thowheed Jamaat' (NTJ) se află în spatele atacurilor sinucigaşe care au vizat biserici și hoteluri din oraș.

Conform purtătorului de cuvânt, citat de Agerpres, autorităţile investighează pentru a identifica eventuale legături ale mişcării islamiste cu grupări din afara ţării.

În urmă cu zece zile, NJT făcuse obiectul unei alerte difuzate serviciilor de poliţie şi care avertiza că mişcarea pregătea atentate împotriva unor biserici şi a ambasadei Indiei la Colombo.

Mişcarea, despre care există puţine informaţii, s-a făcut cunoscută anul trecut în legătură cu acte de vandalism comise asupra unor statui budiste.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu