Încă o adolescentă, SALVATĂ ÎN ULTIMUL MOMENT de la suicid

Embed:

O adolescentă de 13 ani din orașul Făleşti a încercat să-şi pună capăt zilelor în această dimineaţă.

Copila se află internată în secția reanimare la Spitalul raional. Părinţii afirmă că fiica lor este victimă a jocului morţii de pe rețelele de socializare.

Părinții au găsit adolescenta în această dimineață, zăcând inconștientă pe podeaua din bucătărie. Fata a deschis aragazul și și-a provocat leziuni pe brațe. Tatăl copilei spune că ar fi fost influenţată de "jocul morţii".  

"Am întrebat-o de ce s-a jucat și ea mi-a zis că nu s-a jucat, dar a intrat de 2 ori în grupă să vadă cei. Iată timp de o noapte. De aseară, de la ora 3 cum a primit mesajul și iată dimineață ce s-a întâmplat”, a spus tatăl fetei.

Acesta mai spune că aceasta ar fi recurs la acest gest, pentru că ar fi fost ameninţată de către administratorul jocului.

Acum, adolescenta este internată cu intoxicaţie în Secția Reanimare a Spitalului Raional Fălești.

"A stat la evidență un an de zile la neurolog, probleme psihice a avut. Mâine, posibil să o transferăm la spitalul de copii din Bălți. Starea la moment este relativ satisfăcătoare, în cunoștință, vorbește clar, adecvat, dar menține o slăbiciune”, a menţionat șeful Secției reanimare, Sergiu Bucătaru.

Părinţii spun că au discutat anterior cu ea despre pericolul acestui joc de pe reţelele de socializare, iar comportamentul ei nu prezenta semne că este implicată.

Şi directorul liceului în care învaţă fata spune că le-au vorbit atât părinţilor, cât şi elevilor despre riscurile jocului.

De asemenea, copiii sunt monitorizaţi ca să nu aibă abateri de comportament sau leziuni pe corp.

"Am desfăşurat ore demonstrative de clasă şi am desfăşurat activitate de consiliere în clasele a 9-a. Chiar în clasa a 8-a, clasa paralelă s-a desfăşurat, în clasă la ei am asistat la ore de părinţi, prevenirea suicidului", a spus directorul adjunct Educaţie al Liceului, Rovena Dvorschii.

Fata a intrat din curiozitate să vadă ce reprezintă acest joc. Psihologii le recomandă părinților să supravegheze comportamentul copiilor. 

"Părinții ar fi bine să fie atenți la orice schimbare, reușita școlară, prieteni noi, poate s-a certat cu prietena cea mai bună, vrea să mănânce sau nu vrea, dacă s-a schimbat ceva în regimul zile, ora trezii, orice moment ar trebuie să ne pună în gardă”, a menţionat psihologul şcolar, Elena Mardari.

Poliția a inițiat un proces penal și urmează să clarifice toate circumstanțele cazului.

"Pe cazul dat va fi antrenat și psihologul și anume în vederea testului psiho-pedagogic. De acum și medicii vor fi antrenați. La fel și inspectorul Biroului siguranță copii”, a spus ofiţerul de presă IP Făleşti, Ludmila Condrat.

Poliţia a identificat până acum aproape 180 de persoane care ar fi implicate în "jocul morţii".

În data de opt martie, o fată şi un băiat, de 15 şi, respectiv, 14 ani, s-au aruncat în gol de pe un bloc cu 18 etaje din Chişinău. Se presupune că motivul suicidului ar fi același joc al morții.

Recent, Ministerului de Interne a propus o modificare la Codul Penal, care prevede o pedeapsă mai dură pentru instigare la suicid. Iar în cazul în care victima este minoră, cei vinovaţi ar fi condamnaţi la 20 de ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu