ÎNCĂ NU SCĂPĂM DE TEMPERATURI MARI! Codul galben de caniculă a fost prelungit

Embed:

Încă nu scăpăm de arşiţă. Meteorologii au prelungit până sâmbătă codul galben de caniculă. Maximele vor ajunge la 35 de grade. Cele mai afectate de temperaturile sufocante vor fi raioanele din estul şi sud-estul ţării. Oamen ii vor putea cere în continuare ajutor, în caz de necesitate, la corturile anticaniculă instalate în Cahul, Bălţi, Comrat, dar şi în Capitală. În acelaşi timp, specialiştii Serviciului Hidrometeo anunţă ploi de scurtă durată pentru următoarele zile.   

Vineri şi sâmbătă va ploua cu descărcări electrice în nordul şi centrul ţării. Duminică şi luni s-ar putea să cadă precipitaţii şi în zona de sud.

 "Ne aşteptăm începând din următoarele zile de pe 17 până pe 20 să avem o instabilitate atmosferică şi se va caracteriza pentru partea de nord. Şi vor avea caracter izolat. Ploi de scurtă durată cu descărcări electrice şi nu est exclus că în timpul descărcărilor să aibă loc şi intensificări ale vântului. Posibil să fie şi grindină pe alocuri", a spus Ghenadie Roşca, şeful Centrului Prognoze Meteo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu