"Încă mai vor în Europa". Educaţia unor moldoveni se vede pe marginea traseelor naţionale (VIDEO)

Embed:

Sute de kilograme de deşeuri zac pe marginea traseelor naţionale. Acestea se adună din cauza şoferilor lipsiţi de bunul-simţ, care aruncă, din mers, pachete din plastic, PET-uri, cutii de bere sau pachete goale de țigări.

Gunoiul care se adună pe marginea carosabilului este strâns de către angajaţii Administraţiei de Stat a Drumurilor, deşi obligaţiile de bază ale acestora sunt demarcarea drumurilor şi întreţinerea lor.

Drumarii sunt nevoiţi să strângă deşeurile de pe marginea traseelor naţionale cel puțin o dată la două luni.

"Încă mai vor ca să intrăm în Uniunea Europeană. Personal consider că acest lucru nu se va întâmpla în curând. Moldovenii nu au ruşine. În fiecare automobil trebuie să fie o pungă de gunoi, care ulterior va fi aruncată la coş", a explicat angajatul Administrației de Stat a Drumurilor, Alexandru Bocan.

"Nu există nicio cultură. Unii aruncă chiar scutecele folosite. Iar noi trebuie să strângem după ei", a spus angajatul Administrației de Stat a Drumurilor, Leonid Mariţoi.

Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor consideră că acest fenomen poate fi contracarat doar prin aplicarea unor amenzi drastice.

"Ar trebui sancţionaţi cei care fac asta. Imediat situaţia se va îmbunătăţi", a conchis angajatul Administrației de Stat a Drumurilor, Alexandru Bocan.

Şoferii care aruncă deşeuri pe marginea carosabilului sunt criticaţi dur şi de către colegii din trafic.

Amenzile pentru încălcarea normelor de conduită în trafic variază între 200 de lei la 400 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu