Încă două ore până la închiderea secţiilor de votare din Găgăuzia! VEZI localităţile cu cea mai mare prezenţă la urne

Embed:

Cu două ore până la închiderea secţiilor de votare din Găgăuzia, peste 40 la sută dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat la urne pentru a-şi alege deputaţii în Adunarea Populară. În pofida plângerilor din partea unor candidaţi, reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale din Comrat susţin că procesul de votare decurge fără nereguli semnificative.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală de la Comrat, cea mai mare prezenţă la urne s-a înregistrat în satele Carbalia, Ferapontevca şi Tomai. La polul opus se află localităţile Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, unde rata de participare nu depăşeşte 30 la sută.

Totodată, pe parcursul zilei, la Comisia Electorală Centrală au fost depuse patru plângeri. Ele ţin de nerespectarea votului secret, cumpărarea voturilor şi agitaţia electorală în preajma secţiilor de votare. Reprezentanţii CEC din Găgăuzia susţin, însă, că neregulile nu pot afecta rezultatul scrutinului.

Primul tur al alegerilor în Adunarea Populară a avut loc pe 9 septembrie. Atunci, 13 candidaţi au ieşit învingători, dintre care opt sunt independenţi, trei din partea PCRM şi câte unul de la socialişti şi liberal-democraţi. În turul doi urmează a fi aleşi alţi 22 de deputaţi în Adunarea Populară.

Pentru alegerile din Găgăuzia s-au cheltuit, în total, două milioane 600 de mii de lei. Membrii Adunării Populare a Găgăuziei sunt aleşi pentru un mandat de patru ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu