Încă două cazuri de gripă, confirmate în România. Ce spune medicii

Marți, 12 februarie, au fost confirmate două cazuri de gripă A-H1, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Cei  doi pacienţi  se află internați în secţia de Terapie Intensivă. Anunțul a fost făcut de  directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriel Ciochină, scrie libertatea.ro.

„Avem rezultatul de la Institutul Cantacuzino în cazul celor doi pacienţi internaţi la ATI la Spitalul Judeţean, unde a fost confirmată existenţa virusului gripal A-H1.

Tot la Spitalul Judeţean s-a înregistrat, în această dimineaţă, un caz de deces la un pacient de 49 ani, pentru care nu avem rezultatul de la Institutul Cantacuzino”, a declarat Gabriel Ciochină, potrivit Agerpres. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 109.

Anunțul a fost făcut marți, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele două persoane decedate din această cauză sunt o femeie de 81 de ani, din Bucureşti, şi un bărbat de 79 de ani din judeţul Olt, confirmaţi cu virus gripal de tip A.

Conform sursei citate, niciunul din cei doi nu fusese vaccinat antigripal. Doar femeia avea condiţii medicale preexistente, bărbatul neavând alte afecţiuni cunoscute. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu