Încă doi vameşi, reţinuţi pentru contrabandă de ţigări, vor sta o lună în AREST

Embed:

Încă doi vameşi din cei patru reţinuţi pentru contrabandă de ţigări au primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată de Judecătoria Centru a Capitalei.

Alţii doi dintre cei patru vameşi au fost reţinuţi dimineaţă şi au primit 30 de zile de arest. Decizia, la fel, a fost luată de judecătoria sectorului Centru al Capitalei.

După pronunţarea deciziei, inculpaţii au refuzat să facă declaraţii pentru presă. Mai vorbăreţ a fost unul dintre avocaţi.

"Clientul meu neagă cu vehemenţă învinuirile aduse. Nu a fost implicat în nicio schemă", a menţionat avocatul Gheorghe Ciubuc.

Totodată, oamenii legii au anunţat că lista persoanelor reţinute în acest caz ar putea creşte.

"Nu există, în prezent, persoane anunţate în căutare, însă, urmărirea penală derulează. Lista de suspecţi încă nu este finisată", a declarat procurorul Artur Sârcu.

Publika.md aminteşte că procurorii au efectuat percheziţii la un post vamal. 7 persoane, dintre care 4 vameşi, au fost reţinute. 

Potrivit procurorilor, este vorba despre o schemă de contrabandă de ţigări, în care ar fi implicate cel puţin 20 de persoane din Republica Moldova, dar şi altele de peste hotare. Venitul infractorilor a constituit 2.500.000 de euro.

O altă tentativă de trecere ilegală a ţigărilor de contrabandă a avut loc pe data de 5 ianuarie, la punctul de trecere Leuşeni-Albiţa. Ţigările au fost descoperite în remorca unui camion încărcat cu plăci de beton armat.

Ulterior, la sfârşitul anului 2012, un TIR cu 400 de mii de pachete de ţigări de contrabandă a fost reţinut la postul vamal Albiţa. Atunci, directorul Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a declarat că la mijloc a fost o tentativă de contrabandă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu