Încă doi candidați la funcția de primar al Capitalei. Cine râvnește la fotoliul primăriei

Embed:

Încă doi pretendenţi la fotoliul de primar al Capitalei. Partidul Şor şi-a desemnat astăzi candidatul la alegerile locale anticipate. Este vorba despre Reghina Apostolova, viceprimar al municipiului Orhei. În perioada februarie – octombrie 2007 a fost pretor al sectorului Râşcani. Între 1999  şi 2007 a deţinut mandate de consilier în Consiliul Municipal Chişinău.

"Pentru mine este o onoare, dar şi o mare responsabilitate să fiu candidat la o funcţie atât de înaltă, cea de primar general al municipiului Chişinău. Este capitala noastră, cel mai important oraş al ţării", a declarat Reghina Apostolova, viceprimar al municipiului Orhei

De asemenea, președintele Partidului "Democrația acasă", Vasile Costiuc, se va înscrie în cursă. El a declarat pentru portalul Curentul că s-a hotărât să participe la alegeri încă de pe băncile facultăţii, când s-a asociat cu fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă.

Împreună au participat în campaniile din 2005 și 2007, când, potrivit lui Costiuc, Chirtoacă a devenit primar și i-a împrăștiat ca pe puii de potârniche pe toți cei care îi erau aproape. Costiuc a mai declarat că atunci a decis că va candida ca să realizeze promisiunile făcute. Până acum, trei formaţiuni şi-au anunţat candidaţii.

Liberalii l-au propus pe Valeriu Munteanu, iar Platforma DA - pe Andrei Năstase. Candidatul socialiştilor este Ion Ceban.

PDM a propus ca partidele de dreapta să aibă un candidat unic, pentru că acesta ar fi singura şansă reală de a câştiga scrutinul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu