Încă doi bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost internați cu suspiciune de stafilococ auriu. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 23

Alţi doi copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu.

Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 23, iar în prezent mai sunt internați 15 nou-născuți.

Unul dintre cei doi copii prezintă piodermită, iar celălalt – otită. Reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu” precizează că mai sunt internați 15 bebeluși, iar pentru patru dintre ei așteptându-se analizele. Numărul de cazuri de bebeluși infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 23.

În urma unui control efectuat la Maternitatea Giulești, s-a descoperit faptul că 11 dintre cei 49 de angajați testați au fost depistați ca fiind purtători ai stafilococului auriu. Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu