Încă 4 milioane de dolari pentru Moldova din partea SUA

Embed:

Statele Unite vor suplimenta asistenţa financiară acordată Moldovei cu aproximativ 4 milioane de dolari. Premierul Vlad Filat şi Ambasadorul american la Chişinău, William Moser, au semnat astăzi, 27 august, trei amendamente care prevăd acordarea de fonduri nerambursabile.

Primul amendament prevede alocarea a 1,8 milioane de dolari pentru susţinerea procesului de asigurare a autonomiei locale. Banii vor fi direcţionaţi spre asigurarea localităţilor cu apă potabilă, servicii de canalizare şi reabilitarea drumurilor. î

În baza celui de-al doilea amendament, Moldova urmează să obţină 1,7 milioane de dolari pentru consolidarea instituţiilor de drept, în special pentru reforma în justiţie şi poliţie. Alte 350 de mii de dolari vor fi alocaţi în vederea intensificării luptei cu traficul de droguri.

Premierul Vlad Filat a mulţumit ambasadorului SUA pentru sprijinul constant, acordat Moldovei. "În anul 2011, avem în derulare 35 de proiecte, cu valoare totală de peste 286 de milioane de dolari. Acest lucru trebuie să-l cunoască fiecare cetăţean din Republica Moldova. Şi, în acest sens, Excelenţă, domnule ambasador, ţin să vă transmit şi rog să acceptaţi sincerele mulţumiri", a declarat şeful Guvernului.

Anterior, SUA au acordat Moldovei alte 3,7 milioane de dolari pentru asigurarea autonomiei locale şi 500 de mii de dolari pentru consolidarea instituţiilor de drept. Prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională, SUA au alocat Moldovei, din 1993, asistenţă tehnică în valoare de peste 300 de milioane de dolari. Sprijinul a vizat sectorul energetic, protecţia socială, asistenţa medicală şi alte domenii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu