Încă 30 de zile de arest pentru unul dintre bănuiții în cazul tragediei muncitorilor morți în mina din Pașcani, Criuleni

Încă 30 de zile de arest pentru unul dintre bănuiții în cazul tragediei muncitorilor morți în mina din Pașcani, Criuleni.

Bărbatul este bănuit de încălcarea regulilor de protecție a muncii, soldată cu decesul mai multor persoane. Celelalte trei persoane sunt cercetați în stare de libertate. Decizia a fost luată de judecătoria Criuleni.

Avocatul bărbatului căruia i-a fost prelungit arestul nu este deacord cu decizia instanței și afirmă că o va contesta la Curtea de Apel.

”Considerăm că este o decizie nemotivată, nejustificată. Nu au fost probate riscurile care prevăd posibilitatea de a ține în arest o persoană. S-a făcut o excursie asupra faptelor, dar fără a fi demonstrate. Că spre exemplu se va eschiva, va comite o altă infracțiune”, a spus ovocatul Grigore Bîrcă.

De cealaltă parte, procurorul consideră că aflarea individului în libertate ar putea prejudicia ancheta.

” Necesitatea se impune prin faptul că a nu influența participanții la proces și nu a influența buna desfășurare a urmăririi penale. Eu am expus în demers probe suficiente și instanța a admis demersul”, a spus procurorul Ivan Rapeșco.

În urma tragediei din mina de la Pașcani trei muncitori au murit striviţi de un perete. Doi dintre bărbați au decedat pe loc, iar al treilea s-a stins în drum spre spital. În mina din Paşcani lucrau aproximativ 50 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu