Încă 30 de zile de arest pentru Iurie Bolboceanu. Fostul deputat a fost transportat la spital

Embed:

Fostul deputat Iurie Bolboceanu rămâne încă 30 de zile în arest. Decizia a fost luată de magistraţii oficiului Râşcani al Judecătoriei Chişinău.

Inculpatul nu şi-a auzit însă sentinţa, deoarece a fost transportat de urgenţă la spitalul "Sfânta Treime".

Bolboceanu a suferit o criză hipertensivă în timp ce aştepta decizia judecătorilor.

Potrivit avocatului lui Bolboceanu, starea sa de sănătate a fostului deputat s-a înrăutăţit după ce acesta a fost arestat.

"Este doctorul care îi acordă acum asistenţă, dumnealui a suportat numai ce o criză, hipertensiune, ce este cu el îi vedeţi starea, că el este jos. Asta înseamnă regimului aflării lui, şase luni primeşte zilnic câte 10-20 de pastile, şase luni sub arest în condiţii degradante şi inumane", a spus avocatul Ghenadie Malic. 

Potrivit procurorilor, fostul parlamentar a fost racolat în toamna anului 2016 de Direcția de Informații a Ministerului rus al Apărării, cunoscută şi ca Serviciul de spionaj extern.

Iurie Bolboceanu trebuia să culeagă şi să livreze informații de interes național, inclusiv date privind strategii naţionale importante şi date personale ale unor înalţi funcţionari.

De asemenea, fostul deputat oferea date despre acţiunile de realizare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi despre planurile legislative ale formaţiunilor de la guvernare.

Bolboceanu a fost încătușat în luna martie, chiar în timp ce transmitea niște dosare agentului sub acoperire, ataşat al Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Fostul deputat riscă până la 20 de ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu