Inaugurarea Chişinău Arena SE AMÂNĂ. Accesul pe şantier este strict interzis, iar responsabilii de efectuarea lucrărilor evită să vorbească

Embed:
"Chişinău Arena" urma să fie dată în exploatare, astăzi, de Hramul Capitalei. Cel puţin asta erau planurile fostei guvernări, anunţate exact acum un an, în 14 octombrie. Reprezentanţii companiei responsabile de lucrările de construcţie a sălii polivalente spun că mai au de lucru încă cel puţin câteva luni. Am vrut să aflăm de la ministerul Economiei şi Infrastructurii care este motivul întârzierii lucrărilor, dar ni s-a spus că vom primi un răspuns în acest sens, în scris, în scurt timp.  

Chiar dacă complexul sportiv modern va fi dat în exploatare, autorităţile au recunoscut că nu au viziune în ceea ce priveşte valorificarea arenei.

"Nicio instituţie publică nu deţine informaţiile referitoare la structura sau filozofia de valorificare a bunurilor proiectului, fie asta Arena Naţională care este construită pe zece hectare, ori terenul adiacent", a menţionat Ion Potlog, consilier al ministrului Economiei și Infrastructurii.

Am solicitat o reacţie şi de la ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, ca să aflăm motivul întârzierii lucrărilor de construcţie a sălii polivalente. Demnitarul nu a răspuns însă nici la telefon, nici la mesaje, în schimb a redirecţionat solicitarea noastră către Serviciul de presă al instituţiei. Reprezentanţii acestuia ne-au comunicat că ne va oferi un răspuns în scris, în curând.

PUBLIKA.MD aminteşte că startul lucrărilor de construcţie a complexului "Chişinău Arena" a fost dat în 14 octombrie 2018 în prezenţa membrilor Guvernului Filip şi fostului preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, care este iniţiatorul acestui proiect.

"Chişinău Arena" va avea o capacitate de 5000 de locuri. Complexul va dispune de o sală polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi o de parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Costurile totale estimate se ridică la peste 43 de milioane de euro.

loading...

Lasă un comentariu