Inaugurare grandioasă la maternitatea Institutului Mamei și Copilului. Cum arată secția de internare după o reparaţie capitală (FOTO)

Embed:

La maternitatea Institutului Mamei și Copilului, gravidele vor fi investigate și diagnosticate chiar în secția de internare. Sala a fost renovată și dotată cu echipament performant, care permite medicilor să stabilească rapid și cu exactitate starea mamei și a fătului. Reparația a fost posibilă datorită campaniei "Renaște Moldova".

Secția de internare a maternității este de nerecunoscut. Pereții au fost daţi cu vopsea care permite efectuarea procedurilor de dezinfectare, iar pe jos, peste betonul rece, a fost aşternut linoleum. În sala de așteptare au fost instalate canapele și un televizor, iar încăperile destinate examinării gravidelor au fost dotate cu echipament medical modern.

"Aceasta este una dintre sălile unde vor fi examinate gravidele în momentul internării. Aici au fost create și condiții pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale, ceea ce anterior nu era posibil.  Încăperea a fost dotată cu un utilaj modern pentru respirație artificială. O masă multifuncțională și un aparat performant pentru examinarea fătului", a declarat directorul Institutului Mamei și Copilului, Ştefan Gaţcan.

Fondatorul fundației Edelweiss, Vladimir Plahotniuc, susține că și-a propus, cu mult timp în urmă să schimbe imaginea acestei maternități.

"Modernizarea centrului a fost pentru mine și o promisiune făcută soției mele mulți ani în urmă, mi-a adus pe lume doi puști și am promis și mamelor pe care le-am vizitat că acest centru va arăta mai bine. Am promis și unor doctori că voi face condiții de activitate mai bune", a zis Vladimir Plahotniuc.

Vedetele care au susținut campania "Renaște Moldova" au rămas impresionate de schimbări.

"S-a schimbat total această secție și mă bucur că se fac lucruri frumoase. Noi cei care ne-am implicat am dorit să spunem celor care ne privesc să se implice și ei, să ajute cu ce pot", a spus interpretul Ion Palade.

"Atât de frumos și atât de bine arată acest centru încât deja mă gândesc la un al doilea copil. Voi vorbi cu Irina, pe acest subiect, destul de serios astăzi", îşi face planuri Adrian Ursu.

Schimbările le-au surprins și pe gravide:

"Pentru o tânără mămică aici este totul necear , un aparataj performant și unde o mămică se simte bine".

"Ne simțim în siguranță acum și copii nostril vor fi în siguranță".

Campania "Renaște Moldova" a fost lansată în luna aprilie a acestui an. Până în prezent, mai multe personalități din țară și de peste hotare au făcut donații pentru reparația maternității Institutului Mamei și copilului. Cea mai mare contribuție, de peste două milioane de lei, a venit de la fondatorul Fundației Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

Campania a fost susținută financiar și de deputați de la Chişinău. Recent, și premierul român Victor Ponta a donat instituției 730.000 de euro din partea Guvernului de la Bucureşti. Pentru reparația maternității Institutului mamei și Copilului sunt necesare peste 18 milioane de lei. Până în prezent, în cadrul campaniei, au fost acumulate 17 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu