Înaltpreasfinţitul Vladimir vrea o relaţie mai strânsă între clericii celor două mitropolii existente - a Moldovei şi Basarabiei

Embed:

Înaltpreasfinţitul Vladimir vrea o relaţie frăţească şi o colaborare mai strânsă între clericii celor două mitropolii existente - a Moldovei şi Basarabiei.

Mesajul la unitate a fost transmis de ierarh în contextul celor 25 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

"Avem biserica ortodoxă din Moldova, dar fiindcă sunt şi cei din Mitropolia Basarabiei, noi am dori ca împreună cu ierarhii ei, împreună cu preoţii ei să ducem tratative, să ducem dialog , să avem întrevederi frăţeşti pentru a vorbi despre viaţa canonică a bisericii", a spus mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.

Şi reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei spun că sunt deschişi pentru o apropiere a bisericilor.

"Noi de la bun început, din 1992 am declarat că suntem deschişi către dialog. Reprezentăm aceeaşi biserică ortodoxă , suntem două structuri distincte, una aparţine din Moscova, noi aparţinem patriarhiei române, dar în acest spaţiu putem şi trebuie să colaborăm", a spus episcop vicar al Mitropoliei Basarabiei, Antonie de Orhei.

Mitropolia Basarabiei a fost reactivată în anul 1992, după ce în 1944 a fost desfiinţată de regimul sovietic. Ulterior, în 2002, după un proces îndelungat la CEDO, mitropolia a fost recunoscută şi înregistrată oficial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu