Înalţi demnitari europeni şi lideri ai Internaţionalei Socialiste apreciază progresele Moldovei

Embed:

Înalţi demnitari europeni şi lideri ai Internaţionalei Socialiste sunt gata să sprijine în continuare parcursul european al Republicii Moldova. Susţinerea a fost reiterată în cadrul unei noi reuniuni a Internaţionalei Socialiste, care a avut loc, ieri, la New York, Statele Unite.

La întrunire a participat şi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, care deţine şi functia de vicepreşedinte al acestei organizaţii mondiale. Şedinta a avut loc la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Sosiţi în Statele Unite cu prilejul sesiunii Adunării Generale a ONU, participanţii la reuniunea Internaţionalei Socialiste au discutat o serie de subiecte prioritare de pe agenda mondială.

"Am discutat despre problema refugiaţilor. De asemenea, am discutat despre schimbările climatice, lipsa creşterii economice în anumite zone, dar şi despre războaie, care sunt sursa principală a multor probleme", a declarat preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou.

Liderii organizaţiei au discutat şi despre scrutinul prezidenţial din Moldova, dar şi despre progresele înregistrate de ţara noastră.

"Majoritatea moldovenilor îşi doreşte un stil de viaţă european unde să existe libertate şi prosperitate. Semnarea Acordului de Asociere cu UE este un aspect pozitiv pentru moldoveni, însă nu trebuie neglijate nici relaţiile cu Federaţia Rusă", a menționat fostul premier al Belgiei, Elio Di Rupo.

De asemenea, liderii Internaționalei Socialiste, reprezentată de cele mai importante partide de centru-stânga din lume, susţin candidatura lui Marian Lupu la prezidenţiale.

"Prietenul meu Marian Lupu este cel mai indicat politician care ar putea să-şi asume responsabilitatea de a fi preşedinte al Moldovei. Apreciez faptul că are capacitatea de a asculta oamenii şi nu ia decizii impulsive. Este o persoană în care moldovenii pot avea încredere", a declarat liderul Organizaţiei de Femei a IS, Ouafa Hajji.

"El este un coleg respectat în familia noastră politică. Sunt foarte bucuros să-l revăd plin de entuziasm. Îi doresc succes la alegeri şi sper că următoarea dată când ne vom întâlni să-mi revăd prietenul în calitate de preşedinte al Republici Moldova", a afirmat secretarul Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala.

"Este o persoană care luptă pentru o societate democratică şi transparentă. Îi respect foare mult calităţile şi aspiraţiile. Evident, cetăţenii moldoveni sunt cei care vor trebui să decidă, dar, din partea mea, are votul meu", a declarat preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou.

La rândul său, preşedintele PDM susţine că astfel de şedinţe sunt o oportunitate bună pentru Moldova de a se face auzită.

"Ele reprezintă o bună oportunitate de a fi la curent cu tendințele pe plan regional și pe plan internațional. O bună oportunitate de prezentare a situației din țara noastra și de promovare Republici Moldova. Am primit un suport foarte puternic și un mesaj necondiționat de sprijin pentru proiectul European al țării noastre. un mesaj de susținere în procesul nostru de integrare europeană", a declarat preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu.

Marian Lupu s-a întâlnit la New York şi cu fostul preşedinte al Parlamentului Finlandei, social-democratul Eero Heinäluoma. Demnitarul străin a menţionat că Moldova are nevoie de lideri puternici, care să poată continua reformele şi să le ofere cetăţenilor stabilitate. Internaționala Socialistă reunește peste 140 de partide socialiste, social-democrate şi laburiste din lume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu