Înalt Preasfinţitul Vladimir este mitropolitul Moldovei de 30 de ani

Embed:

Sărbătoare la Mitropolia Moldovei. Mitropolitul Vladimir împlineşte, astăzi, 30 de ani de când a fost numit întâistătător al bisericii ortodoxe din Moldova. Cu această ocazie, la catedrala din centrul Capitalei, au slujit alături de mitropolit mai mulţi episcopi.

După slujbă, preoţi, călugări şi călugăriţe au ţinut să-l felicite pe cel care deja de 30 de ani conduce biserica din Moldova. Prima mențiune a venit din partea sinodului, care i-a oferit mitropolitului Ordinul recunoștinței.

Cu un mesaj de felicitare a venit şi preşedintele ţării, Igor Dodon. Pe lângă un buchet de trandafiri albi, acesta i-a dăruit mitropolitului şi o panaghie cu chipul Învierii lui Isus Hristos.

Preşedintele a avut parte de un tratament special faţă de restul credincioşilor. Imediat după slujbă, acestuia i s-a adus anaforă din altar.

Oamenii de rând, veniţi la sărbătoare, au avut doar cuvinte de laudă pentru mitropolit.

"Astăzi avem o sărbătoare frumoasă, de suflet. Îi dorim sănătate, îl iubim şi îi dorim mulţi nai înainte, pentru că ceea ce face, face bine."

"Mulţumim pentru faptul că ne întâlnim aici în fiecare sfântă duminică şi la sărbători, la Slujba Religioasă şi îi urăm sănătate, putere, forţe noi pentru pace, prosperitate"

"Mulţi ani venim aici la Catedrală şi ne bucurăm de mitropolit că el este bravo. Atâtea mănăstiri a făcut, atâtea biserici, atâţia preoţi a împreoţit. Asta este bogăţia noastră "

La rândul lui, mitropolitul le-a mulţumit creştinilor pentru susţinere şi ascultare duhovnicească.

"Este o zi însemnată pentru mine, ziua de 21 iulie. Pe parcursul acestor 30 de ani de zile am reuşit să facem multe. Eu vă mulţumesc foarte mult pentru susţinere, pentru îndemn de a face şi mai multe lucruri frumoase şi mai bune în continuare", a declarat ÎPS Vladimir,mitropolitul Moldovei.

Mitropolitul Vladimir cu numele lui de mirean Nicolae Cantarean s-a născut în 1952, în regiunea Cernăuți, iar la vârsta de 37 de ani a devenit episcop al Chişinăului şi Moldovei, fiind hirotonit de patriarhul rus Pimen. Acum, Vladimir este capul a aproape 1500 de biserici și 54 de mănăstiri şi schituri din Moldova.

În 30 de ani de păstorie, acesta a hirotonit 1460 de preoți.

Lasă un comentariu