Înainte de plecarea la Moscova, Vlad Filat le cere cetăţenilor să nu participe la Marşul Unirii

Embed:

Premierul Vlad Filat îndeamnă cetăţenii să nu participe la Marşul Unirii din 16 septembrie. Declaraţia a fost făcută, astăzi, înainte de vizita pe care prim-ministrul urmează să o întreprindă în capitala Federaţiei Ruse. 

"Rog cetăţenii să se abţină să participe la aceste evenimente şi să evite aceste acţiuni ale duşmanilor integrării în UE", a spus Filat.

Totodată, prim-ministrul cere şi organizatorilor marşului să se abţină de la desfăşurarea acţiunii, iar instituţiilor de drept să întreprindă acţiuni de prevenire a marşului. 

"Recomand iniţiatorilor să renunţe la acţiunile preconizate pentru 16 septembrie. Rog orgnele de drept să nu admită provocări. Solicit măsuri preventive şi intervenţii prompte", a conchis premierul. 

Anterior, analistului politic Oazu Nantoi, fostul consilier al primului preşedinte al Moldovei, Mircea Snegur, l-a sfătuit pe prim-ministrul Vlad Filat să inventeze vreun motiv ca să nu plece la Moscova

Totodată, unii analişti consideră că liderii ruşi îi vor propune premierului moldovean soluţionarea diferendului transnistrean în schimbul renunţării Republicii Moldova la integrarea în Uniunea Europeană. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu