Înainte de a merge în SUA, Igor Dodon s-a dus la Moscova pentru a se întâlni cu Dmitri Kozak

Embed:

Înainte de a merge în Statele Unite, preşedintele ţării, Igor Dodon, a plecat astăzi într-o vizită de lucru la Moscova.

Igor Dodon va avea întrevederi cu vice-premierul, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, cu președintele Consiliului de Administrare al companiei "Gazprom", Alexey Miller și alți oficiali.

Din delegația moldovenească care a plecat în Rusia, mai fac parte ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, consilierii prezidențiali Ion Chicu și Aureliu Ciocoi, președintele Consiliului de Administrație al "Moldovagaz", Vadim Ceban.

Agenda de discuții include mai multe chestiuni privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice moldo-ruse, precum și colaborarea în domeniul energetic.

PUBLIKA.MD aminteşte că preşedintele Igor Dodon va participa la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.  În aceste condiţii, un stat parlamentar, ca Republica Moldova, va fi reprezentat la ONU de preşedintele ţării.

În acelaşi timp, premierul Maia Sandu declară că a împărţit vizitele din SUA cu şeful statului, Igor Dodon. Astfel, prim-ministrul preferă să meargă la Washington şi nu la Adunarea Generală a ONU. Ulterior, Maia Sandu a anunţat că vizita oficială la Washington se amână, iar motivul ar fi agenda încărcată a Secretarului de Stat, Mike Pompeo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu