Înainte de a ajunge la întrevederea cu cancelarul german Merkel, Putin va merge la nunta ministrului austriac de Externe

Embed:

Înainte de a ajunge la întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel, Vladimir Putin va merge la nunta ministrului austriac de Externe, Karin Kneissl.

El pregătit un cadou inedit pentru mireasă: va veni la ceremonie cu un cor al cazacilor din Kubani, format din 10 solişti. Pentru aceasta, Moscova va plăti 1,8 milioane de ruble, echivalentul a peste 23 de mii de euro.

Participarea la nuntă a lui Putin va fi considerată drept o vizită de lucru şi vor fi aplicate măsuri de securitate ca în timpul unei vizite obişnuite a unui şef de stat. Kremlinul a anunţat că toate cheltuielile, inclusiv paza, va fi achitată din bugetul de stat.

Vladimir Putin se află printre cei 100 de invitaţi ai şefei diplomaţiei de la Viena, în vârstă de 53 de ani. La eveniment sunt aşteptaţi şi cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum şi vicecancelarul Heinz Christian Strache, liderul extremei drepte austriece.

Meniul de nuntă va fi în mare parte vegetarian, dar va include şi câteva bucate din peşte şi carne. Bucătarul-şef a spus în glumă că speră să nu adauge sare în exces şi a promis că va face un selfie cu Putin. Prezenţa liderului de la Kremlin a stârnit critici din partea opoziţiei de la Viena, în contextul în care Austria deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu