În weekend unii moldoveni se delectează cu braconajul. Poliţia de frontieră le confiscă armele (FOTO)

15 moldoveni amendați pentru încălcarea regimului de frontieră, în zilele de odihnă. 

Persoanele au fost depistate de către polițiștii de frontieră în timp ce practicau ilegal pescuitul, vânatul, adunau lemne sau se aflau în zonă fără deținerea permisului de rigoare.

Pe 23 ianuarie, o patrulă a Poliției de Frontieră a auzit mai multe împușcături pe direcția Tocuz – Petrovka. Ajungând la locul faptei au depistat două persoane.

Inspectorii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi tineri din satul Tocuz, raionul Căușeni, cu vârste de 17 și 19 ani. Aceștia aveau o armă de vânătoare pentru care tinerii nu au putut prezenta acte de proveniență.

Pentru încălcarea regimului frontierei de stat pe numele persoanelor a fost aplicată amendă în mărime de 4.000 de lei. Arma și cartușele au fost ridicate, iar cazul este în continuare cercetat în vederea elucidării circumstanțelor.

Angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a anului 2015, au înregistrat 652 de cazuri de încălcare a regimului de frontieră cu implicarea a 1.132 de persoane. Un număr mare de acțiuni ilegale îl reprezintă practicarea activităților gospodărești fără înștiințare prealabilă sau deținere a acordului polițiștilor de frontieră, fiind semnalat un număr de 880 persoane.

La fel, pentru braconaj au fost amendate 194 persoane, dintre care 187 – pescuit și 7 – vânat. De la începutul anului curent până în prezent, 24 cazuri au fost documentate de către polițiștii de frontieră, în care 40 de persoane nu au ținut cont de prevederile legale, încălcând regimul de frontieră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu