În week-end alţi 34 de oameni au murit în sudul Chinei din cauza inundaţiilor

Embed:

Milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza capriciilor vremii. Oraşul Chicago din Statele Unite ale Americii se află sub ape, iar în sudul Chinei au murit 34 de oameni la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel numărul morţilor în urma ploilor torenţiale de la începutul anului se ridică la peste 740, iar alţi aproape 350 sunt daţi dispăruţi.

36 de milioane de oameni au căzut victime intemperiilor, iar alţi peste un milion 200 au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Precipitaţiile abundente din ultimele 48 de ore au provocat inundaţii masive în mai multe zone din centrul SUA. Oraşul Chicago este sub ape, iar autorităţile au închis sute de autostrăzi. Mai multe clădiri au fost evacuate, iar 41 de mii de oameni au rămas fără curent electric în noaptea de sâmbătă spre duminică.

De cealată parte, Rusia se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 130 de ani, din cauza temperaturilor ridicate, iar în Franţa se înregistrează numeroase incendii forestiere. În apropiere de oraşul Marseille, focul a mistuit peste 10 kilometri pătraţi de pădure şi a forţat evacuarea a 2.000 de turişti dintr-o tabără. Şi în Portugalia pompierii se luptă cu incendiile. Temperaturile ridicate au forţat autorităţile să emită în nordul şi centrul ţării stare de alertă în urma incendiilor.

loading...

Lasă un comentariu