ÎN VACANŢĂ LA VECINI. Mai mulţi moldoveni aleg să meargă în Ucraina cu trenul şi microbuzul

Embed:

Canicula, drumul scurt şi preţurile mici îi determină pe tot mai mulţi moldoveni să tragă o fugă pe litoralul din Ucraina pentru a se odihni.

Dacă unii merg cu automobilul propriu, alţi aleg să plece cu transportul public. În autogări este aglomeraţie în această perioadă.

În fiecare zi, de pe peronul Autogării de Nord pleacă spre litoralul Mării Negre din Ucraina sute de pasageri. Forfota a început acum două săptămâni.

"În perioada verii, de regulă, deschidem rute suplimentare, de sezon. Către Sergheevca sunt trei microbuze suplimentare, spre Iliciovsk - trei microbuze în plus, iar spre Kurortnoe - patru", a spus directorul Gării de Nord, Liubovi Logovscaia.

Moldovenii profită, de obicei, de weekend pentru a se odihni cu familia pe plajele din ţara vecină.

„ La mare cu soția să ne odihnim puțin, că amu timpul e bine, îi cald. Pe o săptămâna, șapte zile.”

„ Cu soțul plec pe zece zile. - Unde? - La Zatoka."

„ Ne ducem și noi la zilele libere mai mult, așa vineri, sâmbătă, duminică, luni înapoi. Mă duc cu dânsul pe urmă o săptămână vin și iau alt băiat.”

Din martie, spre litoralul ucrainean se poate ajunge şi cu trenul. Garnitura de pe linia Chişinău-Odesa circulă de joi până duminică şi porneşte din Capitală la ora 6 şi 57 de minute.

„Mergem pe trei zile să sărbătorim ziua de naștere a nepotului meu la Odesa. - La mare? - Da , da.”

De la începutul sezonului estival, cererea către această destinaţie a crescut considerabil.

"Trenul este suprasolicitat. Clasa întâi şi doi sunt vândute cu două trei săptămâni înainte. Noi planificăm să adăugăm de la unu la trei vagoane şi la fel credem că o să fie la fel de solicitat", a spus şeful adjunct al Gării din Chişinău, Grigore Cundurache.

În perioada sezonului estival mai aglomerate sunt şi punctele de trecere ale frontierei Tudora şi Palanca.

„S-a întreprins măsuri ca: majorarea personalului planificat în schimburi, crearea rezervelor pentru suplinirea personalului în caz de schimbare a situației, și deja în caz de necesitate, înregistrarea fluxului pe ambele direcții”, a spus șeful adjunct al Poliției de Frontieră Tudora, Andrei Dumitrașcu.

Un bilet de călătorie cu microbuzul către Odesa costă 200 de lei, iar cu trenul - 142 şi 157 de lei, în funcţie de clasă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu