În următorii doi ani şi jumătate, în Chişinău, vor fi construite cel puţin şapte parcări etajate şi subterane

Embed:

Cel puţin şapte parcări etajate şi subterane vor fi construite în Chişinău în următorii doi ani şi jumătate. Astfel, se vor crea aproape 5.200 de locuri de parcare. Potrivit viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu, parcările vor fi construite în toate sectoarele oraşului.

Grozavu susţine că au fost alese două terenuri din sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân şi strada Nicolae Milescu-Spătaru, pentru construcţia parcărilor cu multe nivele pentru 500 de automobile. Alte două parcări vor fi ridicate în sectorul Râşcani, pe străzile Albişoara şi Romană. Au fost pregătite terenuri pentru construcţia parcărilor în sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia, în sectorul Buiucani, pe şoseaua Balcani, iar în sectorul Centru, pe strada Alexei Mateevici.

Terenurile selectate vor fi propuse spre aprobare Consiliului municipal Chişinău în una din şedinţele următoare, apoi vor fi scoase la licitaţie funciară sau concurs investiţional. Cel puţin 27 de agenţi economici din ţară şi din străinătate sunt dispuşi să investească în construcţia parcărilor. În Chişinău, în acest moment, sunt înregistrate aproape 400 de mii de maşini. Locuri de parcare sunt, însă, doar pentru 10 mii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu