În Transnistria încep pregătirile pentru alegerile prezidenţiale

Embed:

În Transnistria începe oficial febra electorală. Comisia electorală centrală din regiunea separatistă se va întruni astăzi pentru a discuta planul de acţiuni pentru următoarele 3 luni. Amintim că pe 11 decembrie în regiunea secesionistă a Moldovei vor avea loc alegeri prezidenţiale.

În câteva zile, concurenţii pentru funcţia de şef al regiunii îşi vor putea înainta candidaturile. Până acum, doi politicieni din stânga Nistrului şi-au anunţat intenţia de a concura. Este vorba despre fostul şi actualul şef al legislativului Local, Evgheni Şevciuc şi Anatolii Caminschi. Recent, Caminschi l-a înlocuit pe Şevciuc şi la postul de preşedinte al partidului "Obnovlenie", care deţine majoritatea mandatelor în parlamentul local. Igor Smirnov, care de 20 de ani este lider al regiunii separatiste, încă nu şi-a făcut publică intenţia de a candida pentru cel de-al cincilea mandat consecutiv.

Niciun scrutin organizat în Transnistria nu este recunoscut de autorităţile Republicii Moldova şi nici de comunitatea internaţională.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu